niedziela, 26 października 2014

Tagliatelle z prawdziwkami



Składniki:

500g makaronu tagliatelle

50g suszonych prawdziwków

2 małe cebule

2 ząbki czosnku

gałązka oregano

4 łyżki gęstej śmietany

sól

pieprz

oliwa z oliwek

Grzyby moczymy w ciepłej wodzie.


Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.


Gałązki oregano myjemy i siekamy.


Czosnek i cebulę kroimy w kostkę..


Podsmażamy na rozgrzanej patelni. 



Do cebuli dodajemy posiekane oregano i grzyby. Dusimy do czasu, aż grzyby zmiękną.


Śmietanę rozprowadzamy w wodzie (może być w wywarze grzybowym)


Śmietanę dodajemy do grzybów i gotujemy chwilę.

Makaron mieszamy z sosem i gotowe.
 Smacznego.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz