środa, 24 grudnia 2014

Piernik z suszonymi śliwkami



Składniki:

1/2 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki

2 szklanki mąki

szklanka cukru

szklanka mleka

1/2 szklanki oleju

3 jajka

łyżeczka cynamonu

łyżeczka przyprawy do piernika

łyżeczka sody oczyszczonej

łyżeczka kakao

200g suszonych śliwek



Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.


Śliwki siekamy na drobne kawałki i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy.



Masę przelewamy do prostokątnej formy i pieczemy 1godzinę w 200ºC.



Przepis bardzo prosty, ale efekt bardzo smaczny.


Wszystkim Czytelnikom mojego bloga życzę zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku. Dziękuje, że gotowanie sprawia mi jeszcze większą przyjemność.

Do zobaczenia w Nowym Roku :)

1 komentarz:

  1. Zdrowych,spokojnych,rodzinnych i smacznych świąt!!!

    OdpowiedzUsuń