czwartek, 19 lutego 2015

Tortilla




Składniki:

opakowanie placków tortilli

mała pierś z kurczak

pomidor

ogórek

czerwona papryka

kapusta pekińska

mały jogurt naturalny

pieprz

sól

papryka słodka

majeranek

oliwa z oliwek





Pierś z kurczaka kroimy w paski, przekładamy do miski, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i majerankiem.


Kurczaka podsmażamy na rumiano, przekładamy na papier ręcznikowy, żeby odsączyć go z tłuszczu.





Wszystkie warzywa kroimy.


Jogurt naturalny mieszamy z solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką.



Placki tortilli smarujemy sosem, układamy warzywa i kurczaka.


Placki zawijamy i smażymy na rozgrzanej patelni grillowej.


Na koniec posypujemy świeżą pietruszką i gotowe.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz