niedziela, 22 marca 2015

Spaghetti z wstążkami cukinii w sosie pomidorowym z kurczakiem



Składniki:

makaron bezglutenowy

 mała cukinia

mała połówka piersi z kurczaka

puszka pomidorów

2 ząbki czosnku

cebula

świeża bazylia

łyżeczka papryki słodkiej

sól 

pieprz



Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.



Cebulę i czosnek szatkujemy i podsmażamy na rozgrzanej patelni.



Pierś z kurczaka kroimy bardzo drobno i dorzucamy do cebuli. Smażymy chwilę.


Doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.


Pomidory blendujemy z kilkoma listkami świeżej bazylii i dodajemy do mięsa. Gotujemy 10 minut.


Cukinie obieramy w wstążki i mieszamy z ciepłym makaronem.


Makaron polewamy sosem i gotowe.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz