piątek, 10 kwietnia 2015

Potrawka z piersi indyka z marchewką





Składniki:

Duża pierś z indyka

1 duża cebula

pęczek marchewki

łyżka masła

1 l bulionu warzywnego

 kilka listków świeżej bazylii

2 łyżki suszonej pietruszki

2 łyżeczki soli czosnkowej

2 łyżeczki papryki słodkiej

pieprz



Cebulę kroimy w kostkę.


Mięso na kilku centymetrowe kawałki.



Masło rozpuszczamy w dużym garnku. Podsmażamy cebulę i mięso. Dodajemy pietruszkę, słodką paprykę, sól czosnkową i pieprz.


Dolewamy bulion i dusimy pod przykryciem 10 minut.




Marchewkę skrobiemy, kroimy na większe kawałki i dodajemy do mięsa. Gotujemy do momentu, aż marchewka będzie miękka.


Pod koniec gotowania dodajemy świeże listki bazylii.


Idealne do białej kaszy.

Polecam.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz